MARGOOSCHRIJFT

De straatkat

     De straatkat keek verschrikt op en rende met een enorme snelheid naar het eind van de straat. Ik kon niet zien wat de straatkat zag, maar keek ook naar de donkere hoek. Zag ik daar iets bewegen? Een schaduw? De kat zette een hoge rug op en begon blazend achteruit te lopen. Voor mij was dit het teken om er ook snel vandoor te gaan. Ik liep langs de auto’s, klikte mijn auto open en stapte snel in. Naast me hoorde ik de straatkat miauwen terwijl hij met angst in zijn ogen naar mij keek in de auto. Ik deed de deur open en de kat sprong op schoot, liep door naar de passagiersstoel en ging daar rechtop zitten en keek mee voor uit het raam. 

     Een paar blokken verder zag ik dat de straatkat zich opkrulde en op de stoel lag met zijn ogen dicht. Het gevaar was geweken.

     Toen ik eenmaal thuis was, liep mijn nieuwe vriend mee de veranda op en ging al voor de deur zitten wachten om mee naar binnen te gaan. Of mijn huisgenoten het hiermee eens zouden zijn, geen idee. Straatkatten meenemen was geen dagelijkse activiteit. 

     Bij het openen van de deur bleef mijn hand even hangen, hoorde ik iets? De straatkat drukte zijn oren plat op zijn hoofd en begon achteruit over de veranda richting de voortuin te lopen. De voordeur kraakte en ik keek voorzichtig naar binnen. 

     ‘Houd de deur open! Start de auto!’ 

     Emilie vloog door de deur en ik rende haar achterna. Snel schoten Emilie, de straatkat en ik de auto in en reden met piepende banden weg. De voordeur stond nog open en in mijn achteruitkijkspiegel zag ik een schim verschijnen.

     ‘Wat is er aan de hand?’

     Emilie keek me met grote ogen aan,’ een monster! Het is een monster! Heb je het niet gezien? Doorrijden! We moeten hier zo snel mogelijk weg!’ Ze sloeg haar handen over haar gezicht en schrok van de straatkat die op haar schoot sprong. 

2019

Ik wil dit ook!

Wil jij ook drie random woorden insturen of andere korte verhaaltjes ontvangen? Klik op de smiley voor de mogelijkheden.

ShortStoryMonday

De week beginnen met een kort verhaaltje? Dat kan! Klik op de smiley, meld je aan en ontvang voor € 5,00 per maand elke maandagochtend een nog niet geplaatst kort verhaaltje in je mailbox. Ook leuk om cadeau te geven!

Up to date blijven

Maandelijks up to date blijven van de nieuwtjes, nieuwe verhalen, status van het boek en meer? Meld je aan voor de nieuwsbrief door 'up to date blijven' te mailen naar hello@margoo-schrijft.nl.